Bøger 

" ... jeg bliver slået med ydmyghed over den indsigt og det overblik,      Breum lægger for dagen ... bogen er uforskammet godt skrevet og spækket med fantastisk fagkundskab."

          Kim Bruun om "FILM - Fortælling og forførelse 2" i "Pråsen"

 

FILM - Fortælling & Forførelse 2

278 sider, illustreret.
ISBN 87-7887-093-3


Et godt manuskript er den første forudsætning for al god dramatik.

Men hvordan skriver man en god historie - et godt filmmanuskript? Hvordan får man personerne til at virke levende og troværdige? Hvordan strukturerer man forløbet så det bliver både spændende og bevægende? Hvordan får man replikkerne til at fungere som en naturlig del af historien, personerne og dramatikken? Hvordan fanger, fastholder og forfører man sit publikum?

Film - Fortælling & Forførelse 2 handler om det dramatiske, psykologiske og fortællemæssige håndværk, der ligger bag enhver god historie.

FILM - Fortælling & Forførelse 2, der er en videreudvikling af grundbogen FILM - Fortælling & Forførelse fra 1993, sigter mod at give læseren en indgående viden om den dramatiske fortælling og de filmiske virkemidler.

De vigtigste eksempler og pointer fra grundbogen er integreret i 2´eren, som derfor ikke forudsætter at læseren kender den første bog eller har andre særlige forkundskaber.

FILM - Fortælling & Forførelse 2 henvender sig bl.a. til manuskriptforfattere, producenter og instruktører, men kan læses af enhver der interesserer sig for film- og TV dramatik. Ikke mindst fordi bogen er bygget op omkring konkrete eksempler og analyser af en række velkendte film og TV serier som Thelma og Louise, Festen, Fight Club, Bænken, Blinkende lygter, Det bli´r ikke bedre, Ally McBeal, Italiensk for begyndere, Venner, Pretty Woman m.fl.

Bogen kan købes direkte via forlaget Frydenholm. Tryk her.

Anmeldelse:  RetorikMagasinet nr. 42

 

Bogen fås også på engelsk under titlen:

FILM - Narration and Seduction

A new European-American Scriptwriting Model

268 pages, illustreted.
ISBN 87-7887-357-6
August 2006

Bogen kan købes på Amazone.uk eller direkte via forlaget Frydenholm. Tryk her.


 

 

FILM - Fortælling & Forførelse er udsolgt fra forlag og genoptrykkes ikke længere da den er erstattet af FILM - Fortælling & Forførelse 2

 

Trine Breum • trinebreum@mail.dk • +45 29 62 41 19

www.trinebreum.dk